Friheden i at vide hvordan

 

 

   


En vejledning i PGD-processen

 

.

.

 

  Stages 1 & 2: Nedregulering

 

.

 

  Stimulation af den naturlige, kvindelige hormoncyklus

 

.

 

  Stage 3: Ægudtagning

 

.

 

  Stage 4: Befrugtning

.

 

  Stage 5: Embryoselektion

 

.

 

  Stage 6: Embryotransferering

 

.

 

  Stage 7: Bistand efter behandlingen og graviditet

 

 

 

Stages 1 & 2
Nedregulering og stimulering af den naturlige kvindelige
hormoncyklus.


Det er vigtigt, at flest mulige æg er tilgængelige, så embryologerne kan befrugte disse med partnerens sæd før kønsselektionen og genindsætte de udvalgte embryoer i kvindens livmoder.

 

1. Vi nedregulerer kvindens naturlige hormoner med en næsespray i 14 dage. Denne afbryder udløsningen af de hormoner, som normalt stimulerer ovarierne. Behandlingen med næsespray begyndes på 21.dag i den menstruelle cyklus, og varer 14 dage frem. Perioden med brug af næsespray efterfølges af en undersøgelse, blodprøve eller scanning for at sikre at nedreguleringen er fuldt indtruffet.

 

2. Stimulationsfasen indebærer daglige indsprøjtninger med humane gonadotropin-hormoner (ægmodnende hormoner) foregår ved subkutan indsprøjtning over en periode på 10 til 14 dage for at stimulere ovarierne, så de producerer et vist antal ægfollikler. Folliklernes væksthastighed i hvert ovarie bestemmes ved en række scanninger, og blodprøver udføres for at bekræfte folliklernes udvikling.

 

3 Efter 10-11 dag indgives en anden type hormon for at fuldende folliklens modningsproces, og gøre denne klar til ægudtagning. Dette er den sidste fase i behandlingen, før parret rejser til en af vores tilknyttede klinikker i udlandet, hvor de øvrige behandlingsstadier finder sted

 Stage 3: Ægudtagning

Denne ukomplicerede fremgangsmåde, varer 30-40 minutter, og udføres som regel under lokalbedøvelse gennem anvendelse af transvaginal ultralydsstyret ægudtagning, hvor billeder af en høj opløsning på vises på en skærm, hvilket sikrer høj præcision. Denne fremgangsmåde omfatter udtrækning af væske fra hver follikel med vaginalprobe og nål. Indholdet fra hver follikel gives omgående videre til embryologen i det tilstødende laboratorie. Når hvert æg er blev fundet, går gynækologen videre til den næste modne follikel - der foretages som regel udsugning af 6 follikler, hvilket giver omkring 12 æg

 


Stage 4: Befrugtning

Efter "æggehøsten" klargøres en sædprøve fra manden omhyggeligt til mikroinsemination (ICSI) eller almindelig IVF-insemination, så den højest mulige befrugtningsrate opnås. De befrugtede æg som nu kaldes embryoer, får lov at udvikle sig i 8 - 16-cellestadiet.

 

 

 

Stage 5: Embryoselektion


3-4 dage efter befrugtningen er de nye embryoer tilstrækkeligt udviklede til at klinikkens embryologer kan afgøre embryoens køn ved hjælp af PGD. Vort mål er at indsætte 2 eller 3 embryoer med det valgte køn i kvindens livmoder.

 


Stage 6: Embryooverførsel

De fleste par ser frem til det øjeblik, hvor embryoerne overføres fra laboratoriet til livmoderen med et meget tyndt kateter. Fremgangsmåden er hurtig og smertefri. Cervix (livmoderhalsen) visualiseres ved at indføre et spekel i vagina før kateterspidsen føres gennem cervixkanalen ind i livmoderen. For at sikre at kateterspidsen befinder sig korrekt inden i livmoderen, foretages ofte en underlivsscanning. Til sidst, når gynækologen har fundet den optimale placering, overføres embryoerne fra kanylen, og sætter sig nu fast i livmoderslimhinden.

 

Efter et kort hvil ovenpå indgrebet er den kvindelige patient frisk og klar til at genforenes med sin partner, og ser forhåbentlig frem til en vellykket graviditet.


Et af de oftest forekommede spørgsmål er: "Hvad kan jeg selv gøre for at forbedre chancen for embryoimplantationen?" Svaret er - meget lidt - udover at undgå anstrengelse, f.eks. ved tunge løft og ivrigt husarbejde i den første uge efter embryooverførslen. Den kvindelige part bør også undgå ekstrem træthed eller stress, men kan under normale omstændigheder genoptage en fuld aktiv livsførelse, og gå på arbejde, såfremt det er passende.

 Stage 7: Bistand efter behandlingen og graviditet

Efter ægudtagningen påbegynder kvinden en progesteronbehandling - et hormon, som nærer livmoderslimhinden (endometrium) og fremskynder embryoimplantationen. Dette fortsætter som regel i fem til seks uger efter embryooverførslen, men det er ikke ualmindeligt med hormonbehandling indtil et fremskredent stadie i graviditeten - når placentaen i 12. uge overtager den hormonale støttefunktion.

 

For de fleste PGD-graviditeters vedkommende er der ikke behov for andet end den prænatale rutinekontrol, som tilbydes gennem den lokale sundhedssektor i parrets hjemland. Vores interesse hører dog ikke op når parret forlader os efter en vellykket embryooverførsel, og vi beder alle par bevare kontakten med os og holde os underrettet omkring eventuelle bekymringer eller problemer. Graviditet kan være forbundet med en lang række bivirkninger, og ikke to graviditeter forløber ens. Vi besvarer altid spørgsmål hurtigt og effektivt, men skulle et par på noget tidspunkt blive bekymret om noget i forbindelse med graviditeten, arrangerer vi omgående en konsultation så tæt som muligt på parrets bopæl, hvor vi udfører nødvendige prøver og undersøgelser. Privat prænatal rådgivning og konsultation kan arrangeres efter behov.

 

Fordi dette program indebærer assisterede konceptions- og embryologimetoder, som er blevet anvendt i årevis verden over, er det kun forbundet med meget få og minimale komplikationer. Dog er det, som ethvert kirurgisk indgreb, forbundet med en lille risiko for infektion sammen med en mindre risiko for ektopisk eller flerefoldsgraviditet samt abort og ovarie-hyperstimulation, hvor ovarierne overreagerer på lægemiddelregimet, og behandlingen må afbrydes. Risikoen for disse komplikationer er dog meget lille, da patienterne gennemgår omhyggelig kontrol under hele graviditeten. Vi vil derfor gerne holdes underrettet om enhver bekymring, det måtte opstå - uanset hvor lille den er.


Stol trygt på, at vores eneste mål er at give dig et sundt, normalt barn med køn efter dit valg.


Yderligere oplysninger kan fås via den fulde vejledning, som kan downloades ved at klikke her.Vejledningen kan udskrives og gemmes som fremtidig reference.

Vejledningen kræver installation af Adobe Reader
En prisoversigt kan indhentes ved at udfylde vores online contact form

UK callers Tel 0800 545685
For callers from outside the UK +44 20 3608 4426

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

. gå til toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

. gå til toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

. gå til toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

. gå til toppen

 

 

 

 

 

 

 

. gå til toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

. gå til toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

. gå til toppen